Despre Alpha

Suntem alături de Biserică, pentru Biserică și prin Biserică

Alpha a început la o biserică numită Holy Trinity Brompton (HTB) din Londra în 1977, a fost luată de Nicky Gumbel în 1990 și repoziționată ca un curs pentru cei din afara bisericii. Numărul de persoane care au participat la Alpha la HTB a crescut rapid în sute și a atras atenția altor biserici din confesiuni care caută să găsească un instrument eficient pentru evanghelizare.

Acest lucru a dus la prima conferință Alpha în 1993 la HTB, unde au participat peste 1000 de lideri de biserică pentru a afla despre Alpha și cum să o folosească în congregația lor. Pe măsură ce a crescut interesul, conferințele Alpha au fost organizate la nivel internațional, iar originalul Alpha Film Series a fost filmat în 1994 pentru a fi accesibil publicului cât mai larg posibil.

Acum, peste tot în lume, milioane de oameni au încercat Alpha și a fost tradus în 112 limbi diferite. Discuțiile Alpha au fost „reambalate” pentru publicul de astăzi din Alpha Film Series, iar seria Alpha Youth a fost creată pentru a ajunge la o generație mai tânără cu Evanghelia. Chiar dacă vremurile s-au schimbat, cursul Alpha a continuat să fie folosit de Biserică ca un instrument eficient pentru a ajunge la cei pierduți de Evanghelia lui Iisus Hristos.

Suntem pasionați de unitate

Cursul Alpha este creat pentru a sublinia elementele esențiale asupra cărora sunt de acord toate confesiunile religioase. Credem că ceea ce ne unește este infinit mai mare decât ceea ce ne desparte. Cursul Alpha este o formă eficientă de evanghelizare atunci când este realizat de și prin biserica locală. Concentrându-se pe esențialul credinței creștine, acesta deschide ușa pentru ca Alpha să fie folosit în aproape orice context, astfel încât toată lumea să aibă posibilitatea de a vedea viața prietenilor transformată de Evanghelie.

Credem că Biserica merită tot ce este mai bun

Scopul nostru este să sprijinim continuu biserica cu resurse și instrumente care ajută la crearea unui spațiu în care oamenii sunt entuziasmați să-și aducă prietenii pentru o conversație despre Iisus. Seria Alpha Film și Seria Alpha Youth au fost concepute pentru a duce oaspeții într-o călătorie de credință de-a lungul mai multor săptămâni. Fiecare sesiune acoperă un element cheie al Evangheliei într-un mod ușor de urmat și care lasă loc oamenilor să-și exploreze întrebările despre viață, credință și Dumnezeu.

Oferim totul

Alpha este gratuit pentru biserică și încurajăm bisericile să o facă gratuită pentru oaspeți. Credem că toată lumea ar trebui să aibă posibilitatea de a explora viața și credința creștină oriunde s-ar afla în lume, fără niciun cost. Alpha este o organizație non-profit, care se bazează pe generozitatea donatorilor pentru a putea furniza resurse Alpha gratuit.