Explorați viața, credința și sensul

Alpha este un curs de mai multe săptămâni care creează un spațiu în care oamenii vin și discută marile întrebări ale vieții

Ce este Alpha?

Credem că toată lumea ar trebui să aibă șansa de a explora credința, de a pune întrebări și de a împărtăși punctul lor de vedere.

Alpha este o serie de sesiuni care explorează credința creștină. Fiecare discurs se concentrează asupra unei întrebări diferite despre credință și este conceput pentru a crea conversații. Alpha este rulat în toată lumea și binevenit tuturor. Se desfășoară online, în cafenele, biserici, universități, case – unde vreți. Nu există doi Alpha care arată la fel, dar, în general, au trei lucruri cheie în comun: ospitalitate, un discurs și conversații bune.

Cu ce seamănă?

Ospitalitate

Fie că este vorba de un grup de prieteni adunați în jurul unei mese de bucătărie sau de o reuniune rapidă online, momentele de conectare sunt importante. Nu este diferit la Alpha.

Fie fizic, la o masă, fie virtual, cu o cafea, toate sesiunile încep cu o perioadă de conectare, relaxare și construire de prietenii.

Discursurile

Discursurile sunt concepute pentru a capta în conversație și pentru a inspira conversația. Fiecare discurs are aproximativ 30 de minute și este susținută de un vorbitor sau redată ca un videoclip. Ei explorează marile probleme legate de credință și descompun elementele de bază ale creștinismului, abordând întrebări precum Cine este Iisus?, Cum ne ghidează Dumnezeu? și De ce și cum mă rog?

Discuţii

Una dintre cele mai importante părți ale oricărui Alpha: șansa de a împărtăși gânduri și idei cu privire la subiect și de a discuta într-un grup mic. Nu există nicio obligație de a spune nimic și nu există nimic pe care să nu-l poți spune (serios). Este o oportunitate de a auzi de la ceilalți și de a contribui cu propria perspectivă într-un mediu onest, prietenos și deschis.

Găsiți un Alpha lângă dvs.

Alpha rulează în toată lumea. Căutați mai jos un Alpha găzduit lângă dvs. Nu există niciun cost, nicio presiune și nicio obligație de revenire dacă, după prima sesiune, decideți să nu reveniți. De obicei, Alpha durează între 9-12 săptămâni.